Connect with us

Парламент

Сензационно от Христо Иванов: Габриел се ползва с моята подкрепа! Трябва да има правителство

Published

on

Това е важна политическа заявка, която се ползва с моята подкрепа. Така съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира в кулоарите на парламента искането на Мария Габриел правосъдният министър да внесе във ВСС искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. 

И наши министри, и предишни министри пробваха. Въпросът е дали няма да се превърне в поредния направен опит при този състав на ВСС, коменти Иванов. И попита дали има яснота как може да се избира следващия състав на ВСС и да има контрол над главния прокурор. 

Всички разбираме, че след странния инцидент с Гешев, който повдигна толкова съмнения за инсценировка, той вече е нетърпим и за онези сили, които го подкрепяха, допълни Иванов.

И обясни, че не става дума за освобождаване на един човек, който е достигнал своята полезност. Не просто жест, а да води до дълбока промяна на системата.

Въпросът е каква е идеята да се промени прокуратурата и цялата система, която прави невъзможен не само Гешев, но преди него и Цацаров и Филчев. Как си представя конституционните реформи, за да не стане просто смяна на един неудобен главен прокурор с фасада със същото значение, допълни Иванов.

Виждам отчитане на реалности, искам да видя дали то включва съществени идеи за дълбока промяна в прокуратурата или просто освобождаване от един уморен и износен кон, коментира още Иванов.

Той разказа, че дължи лично извинение на Мария Габриел за провала на срещата с ПП-ДБ днес, защото той е повдигнал темата, че на тази среща е редно да присъстват всички лидери. Надявам се, че такава среща ще има, защото това не трябва да е просто протоколна среща. Не бива да се отказваме от усилията да има правителство, допълни Иванов.

Трябвало да се намери начин да има правителство и да има съдебна реформа.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени