Connect with us

Нюзрум

Политолози си казаха тежката дума! Ето какво трябва да направи Мария Габриел и правителство ще има

Published

on

Най-големият проблем пред кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател е каква подкрепа и от кои политически сили в парламента може да получи тя. Проблемът е в политическото мнозинство, което може да я подкрепи, обясни пред бТВ политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него е редно ГЕРБ-СДС да изчака лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев да се приберат от чужбина и тогава да проведат политическа среща за подкрепа за Мария Габриел. Разговорите с ПП е по-добре да бъдат последни и да бъдат утре, когато ще се върнат в Народното събрание, смята доц. Стойчев.

Той също е на мнение, че може да се състави правителство с премиер Мария Габриел, стига тя да събере нужната политическа подкрепа.

Доц. Татяна Буруджиева заяви, че Мария Габриел никога не е твърдяла, че е извън ГЕРБ. Време не може да се спечели, ясно е, че това, което се случва между първите две партии не прилича много на реален и логичен политически процес, изтъкна Буруджиева.

Тя е на мнение, че нараства първо разочарованието във всички партии, без Възраждане. Става категорично ясно, че ГЕРБ не се руши така, че да си загуби първото място, защото и няма партия, която да нараства, за да спечели първото място. Какво могат да спечелят партиите от едно ново отиваме на предсрочни парламентарни избори, запита Буруджева, според която желанието на ПП да демонстрират, че само от тях зависи всичко, може би този път в този мандат в това НС ще катастрофират.

Буруджиева смята, че ще има правителство, защото има партии, които са готови да съставят такова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени