Connect with us

Fake Harvard

Руди Гела изригна: Никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно

Published

on

„Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от имунитет като народен представител“. Това обяви в парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев. 

„Признавам, че никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно, най-малкото защото през целия ми съзнателен живот и работата ми като адвокат, депутат, министър, винаги съм се борил и съм търсил спазването на закона и правилата“, заяви още той от парламентарната трибуна по време на заседанието на Народното събрание в четвъртък.

На 24 април главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на Василев.

Предложението за това дойде от Софийската градска прокуратура.

Причината – скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”.

В съобщението на прокуратурата беше посочено, че Василев, чрез заплахи, е направил опит да принуди тогавашния депутат Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН в 47-ия парламент.

По-рано Василев заяви, че няма да се откаже от имунитета си и се очакваше временна комисия в парламента да изяснява казуса. Сега такава няма да бъде направена.

В края на 47-то Народно събрание Радостин Василев, който дотогава беше министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията. Той беше избран за народен представител в 49-ия парламент от коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България”. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени