Connect with us

Timeline

Нова вълна недоволство породена от ПП: Жална им майка на законите

Published

on

Димитър Стоянов, юрист

Ликуй, народе, ПП-ДБ официално са внесли предложение Стою Стоев да бъде избран за председател на Комисията по правни въпроси в Народното събрание!

Стою Стоев завършва специалност „Право“ през 2017 г., от края на 2019 г. е адвокат, а от ноември 2021 г. и депутат. Две години депутат, две години адвокатура. Толкова.

Какви са мотивите (защото към проекта на решението такива няма) точно Стою Стоев да бъде предложен за председател на Комисията по правни въпроси, след като те имат други юристи с много по-голям опит – включително бивш министър на правосъдието в лицето на Надежда Йорданова?

Защо толкова усилено за председател на най-важната парламентарна комисия се лансира човек, който има две години стаж като адвокат извън политическата система? Има ли той необходимите знания и опит за този отговорен пост? Ако това е политическо решение – какви отново са мотивите зад него?

Винаги съм бил убеден, че политиката трябва да е отворена за млади хора, но тяхното развитие в нея да бъде съпроводено с натрупването на опит, знания, развитие по образователните степени.

В установените демократични системи това е естествен процес – минаваш постепенно по стълбицата, натрупваш опит, а с този опит идва и по-голямата отговорност. Затова и в САЩ на младите членове на Камарата на представителите им казват „junior Congressman“.

Ивелин Николов, журналист

Не Христо Иванов, не Надежда Йорданова, а някакво момче Стою ще движи една от двете най-важни комисии в парламента – правната.

И тази новина идва на фона на отказа от ПП да подкрепят Мария Габриел за премиер, щото била партийно оцветена, и щото я предлага ГЕРБ.

Друго си е „независимият“ 30-годишен експерт Стою, предложен от ПП.

Не знам защо не предложиха Стою за премиер с втория мандат. И без това трудно разбират Денков химик ли е, физик ли е… Може би е нужна химия в МС, ако ПП-тата отново влязат там?

ДБ саморазпуснаха ли се или търсят начини да се отделят от странните си леви партньори? Нещо пак са се смълчали…

Стела Банкова, политик

Нещото Стою Стоев

официално е предложен за шеф на правната комисия в парламента.

Това нещо е завършило образованието си през 2017 г.

Жална им майка на законите ….

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени