Connect with us

Нюзрум

ЛУД СКАНДАЛ В НС! Депутат ядоса Гълъб Донев

Published

on

Въпрос на соцдепутата Христо Проданов колко са отстранените служители в държавната администрация и предприятия ядоса служебния премиер Гълъб Донев. Двамата влязоха в остра словесна престрелка в Народното събрание където днес бе изслушан служебния премиер.

Вашето служебно правителство предизвика политическа криза и за разлика от други страни, където има поредица от избори, но гражданите не усещат проблемите, обясни от трибуната Проданов, предава Лупа.

Трудно разбрах от политическите декларации, напомня ми на въпроса, зададен от БСП Гьорги Гьоков, обърна се служебният премиер към соцдепутата.

И отговори: „Всички направени промени са след провеждане на конкурс и с оглед професионализъм не сервитьори и бамани, които да се назначават на ръководни постове в държавните предприятия“. Така гневно отвърна Гълъб Донев на въпрос на Проданов за отстранените чиновници.

Над 480 са уволненията и назначенията от важшите министри в предходното правителство, контрира Гълъб Донев.

Твърдите, че не сте политик, а се държите като политик от държавната трибуна, отново скочи Проданов.

Вие не можете да разберете разликата с предходното правителство – то е политическо, избрано на избори от гражданите, то носи съответната политическа отговорност, а вашият кабинет е назначен от президента Радев и никой не ви е избирал, изригна той.

Пак ли българските данъкоплатци ще платят за действията на служебното правителство, които са незаконни?, надигна тон Проданов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени