Connect with us

Импийчмънт

Вицето на Радев я тресна критическата: Искам правителство на ГЕРБ, ама по-добре да ходим на избори

Published

on

Продължавам да съм оптимист, продължавам да се надявам, че ще има правителство още с първия мандат, защото очевидно след това нещата ще бъдат още по-сложни, заяви в Кърджали вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Тя допълни, че има уверение от първите по резултат политически сили по отношение на политическите приоритети. Според Йотова ГЕРБ и ПП на практика те нямат различия нито по за това, че трябва да бъде приет националния бюджет, нито по отношение на необходимите закони за плана за възстановяване, нито по отношение на законите, които необходими за влизането ни в Шенген.

„Не виждам причина да не се направи кабинет, който да изпълни тези приоритети“, каза още вицепрезидентът. Тя не смята, че трябва да има правителство за няколко месеца още повече в условията на кризи, в които се намираме.

„Имам достатъчно опит в европейски структури. Виждала съм доста чести избори в много европейски страни. След като няма разбирателство в една парламентарна република между партиите, по-добре е да се ходи на избори отколкото да се правят безпринципни мнозинства, които да се ръководят от нечии интереси, нечий лобизъм, който е всичко друго, но не и в интерес на хората. Такова правителство е по-вредно отколкото да няма правителство“, заяви Йотова. Тя допълни, че служебният кабинет оставя България в много стабилна ситуация и припомни енергийната криза.

Най-четени