Connect with us

Гербери

Бойко Борисов се похвали със знакова среща, ето какъв бе поводът й

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Андрю Срулевич, директор по европейските въпроси на Лигата срещу поругаването (ADL – Anti-Defamation League).

Двамата са обсъдили развитието на актуалните въпроси, които касаят България и региона. Борисов в подчертал, че сформирането на стабилно и работещо правителство е първостепенен приоритет за партията, с оглед на множеството вътрешно и външнополитически предизвикателства, на които България трябва да отговори.


Борисов е информирал изпълнителния директор на Лигата за инициативите, които ГЕРБ е предприела в Народното събрание, свързани на първо място с военната помощ за Украйна, модернизацията на българската армия по най-съвременни стандарти на НАТО, вдигането на ветото за присъединяване на РСМ към ЕС, както и активната им работа в сферата на енергийната сигурност и диверсификация.


Борисов е изказал благодарност на г-н Срулевич за конструктивното взаимодействие, което винаги са имали и е потвърдил ангажимента ни, като страна-член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, във връзка с опазването на историята и нейните факти, а също и усилията за борба с всички прояви на антисемитизъм и език на омразата, които ще продължат щом заработи ново редовно правителство.


От своя страна Срулевич е благодарил за подкрепата на България към еврейската общност и Държавата Израел като е припомнил, че България е една от първите държави, която прие дефиниция на IHRA, назначи национален координатор за борба с антисемитизма.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени