Connect with us

Timeline

МРЕЖАТА ГЪРМИ: Една оставка нищо няма да промени

Published

on

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Ден на Победата и Ден на Европа … не ми е празнично, никак.

Един български баща изповяда публично нечовешката си мъка, че синът му и неговата приятелка много се обичали и щели да се женят. Но те не дочакаха сватбени камбани … ще ги изпратят с погребални камбани.

Защото един нещастник ги уби. И неговото семейство се затрѝ, макар да няма сравнение с трагедията на близките на невинните жертви.

Отдавна в България говорим и пишем за „войната по пътищата“ … и какво от това?! Приема се в реда на нещата купуването на шофьорски книжки; някои родители са превърнали в знак за престиж на другия ден след пълнолетието на децата им да им подарят коли – важѝ и за богаташите и за тези, с ограничени възможности. Ритуал е. Задължителен. И ги насърчават да се пуснат по улици и шосета тутакси.

Не е никакъв проблем за компаниите, пияни да поемат волана. Дрогираните?! За мен това е един ужасен и непознат свят. Младежи ми се смеят снизходително – на кой свят живееш, всички се друсат. Боже мили!

Една оставка на вътрешен министър след серията от убийства на граждани, няма автоматично нищо да променѝ. Но ще покаже, че Властта осъзнава отговорността си за случващото се в държавата.

Толкова е безнадеждно …

Най-четени