Connect with us

Нюзрум

ТВ водеща скочи остро на МВР: Пресцентъра ви ще отговори ли някога?!

Published

on

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова отправи остър коментар към пресцентъра на МВР. Причината е невъзможността на журналистите да се свържат с когото и да било от силовото министерство и да коментира тежката катастрофа, станала на бул. Сливница в София.

„От 6.30 звъним на телефоните на пресцентъра на МВР. Моля някой да си вдигне телефоните, да потвърди или отрече тази информация, защото тук не става дума за любопитството на група репортери, а за нашата възможност или невъзможност да информираме зрителите си за тежък инцидент в центъра на София.

Другото е просто да уведомят какво е работното време на МВР и да знаем просто да не ги търсим извън това работно време. Сигурна съм, че там на място е имало хора, които цяла нощ са си вършили работата. Въпросът е от пресцентъра на МВР да си вдигнат телефона и да ни кажат, кое е вярно, кое не е вярно, какво точно се е случило.“ Това коментира водещата вчера сутринта след тежката катастрофа с двама загинали младежи.

В момента шеф на пресцентъра на МВР е Явор Симов. Той бе назначен със специално уреден за него конкурс от служебния министър Иван Демерджиев. През 2013 година същият Симов се хвали с връзките си в ъндърграунда. Симов беше изключително деен и по време на управлението на Бойко Рашков. Пребиваването му в пресцентъра на МВР обаче не е от скоро. Още Румен Петков прави чистка в пресцентъра на ведомството и за шеф на отдела си назначава непознат за никого млад (тогава) репортер от БНТ, сочен за негов „кумец“ от бившия секретар на МВР Цвятко Цветков.

Скоро след назначаването си Явор Симов се превръща в оръжие за масово поразяване срещу непослушни журналисти, неудобни „другари“ и политически опоненти. Симов умело прикрива чадърите на МВР над известни престъпници по онова време, които обаче вече са публична тайна.

Неслучайно, само три години след встъпването си на поста Румен Петков подава оставка. Придружава го единствено верния му Явор Симов. Когато Бойко Рашков и Иван Демерджиев влизат в министерството, Явор Симов се връща на бял кон, за да оглави пресцентъра на МВР.

Най-четени