Connect with us

Гербери

Бойко спешно събра всички: Правя правителство! Утре ще го обявим официално!

Published

on

„Да  използваме първия мандат с наш премиер и да съставим правителство. Избори през август, без бюджет е катастрофа. Всеки отговорен политик, който взима заплата за тази работа не може да остани неработещо Народно събрание и хаоса да продължи“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Абсолютно никаква перспектива за България през последните две години. Ще предложим безспорен премиер, ще го направим утре пред всички партии. Избора ни е абсолютен точен в този момент за държавата“, заяви още Борисов. Той очерта, че сега за България е важно да се продължи работата за Шенген, еврозоната, бюджет, законите на ПВУ, правосъдната реформа и още много други.

Той се обърна към втората политическа сила с думите: Програмно правителство, слагаме програмата на масата, както работят най-силните европейски демокрации. Каквито и обиди да понесем сме готови с вторите или с останалите, но това не може да продължава.

Бойко Борисов отчете, че през последните две години всичко се е провалило и държавата ни вече изглежда най-зле не само в Европа, но и на Балканите, като допълни, че кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС е човек, който може да изведе страната от кризата. Лидерът на ГЕРБ заяви, че не искат квоти или постове, а да се изведе страната от кризата. Ако ПП-ДБ не са съглласни то ще разчита на останалите партии, но да не прехвърлят вината на ГЕРБ-СДС, както се опитва да се измъкне Корнелия Нинова.

„Много мислихме какво ще понесем като пасив, но който се страхува от мечки не ходи в гората. Нямаме изисквания към личностите в този кабинет, дали са партийни или експертни, а да бъдат професионалисти. Мисля, че с колегите от ПП-ДБ дори можем да постигнем конституционно мнозинство, което е виждаме колко е важно“, допълни Борисов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени