Connect with us

Гербери

Бойко Борисов поздрави приятели и последователи за днешния празник

Published

on

Бойко Борисов поздрави на страницата си във фейсбук за 9 май – Деня на Европа.

„Честит Ден на Европа“, написа лидерът на ГЕРБ.

С позиция излезе и СДС.

„На 8 май отбелязахме победата над човеконенавистния хитлерофашизъм. А днес, на 9 май, празнуваме Деня на Европа. Европа на демокрацията и свободата. Европа, която ясно и непоколебимо се противопостави на друг агресор и неговите престъпления в Украйна. Европа, която в Пражката декларация призова за международно осъждане не само на нацистките престъпления, но и престъпленията на комунизма“, се казва в позицията на синята централа, разпространена от пресцентъра на СДС.

В нея се посочва, че на този ден, олицетворяващ единството на европейските държави и техните ценности, у нас отново ще се проведе шествието „Безсмъртен полк“, което чества Червената армия. „Там, наред с българския трибагреник, традиционно ще се развеят знамената на Русия и СССР. Ще се носят портретите на Путин, Сталин и Ленин. Този акт ще бъде поредният нагъл и предизвикателен удар по лицето на европейска България! В цяла Русия шествието е отменено, но очевидно за кремълските верноподаници у нас е жизненонеобходимо да покажат на господаря си, че тях нищо не може да ги спре! В Деня на Европа отново стана ясно, че има българи, които обичат Русия повече от Родината, а съветските диктатори и агресорът Путин са техни светини“, пише в позицията.

Девети май е светла дата, носител на идеята за единство, мир, свобода и надежда, че Европа ще ги пази и съхрани, се казва също в текста. Трудно беше да повярваме, че след ужаса на Втората световна война, тези най-висши ценности могат отново да бъдат заплашени и някой ще дръзне да напада суверенна държава и да убива невинни хора. „И когато в Европа злото се събуди, отново, да му се кланяш и почиташ е позор! Ако обществото и държавата ни не се противопоставят категорично и веднъж завинаги на влиянието на „петата колона“ у нас, цивилизационното ни позициониране в НАТО и ЕС може да бъде компрометирано“, подчертават от СДС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени