Connect with us

Импийчмънт

РЕШЕНО: Президентът връчва мандата на тази дата

Published

on

„Измина цял месец от свикването на НС и не е произвело никакъв отговор. За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили част от обещанията си към избирателите. Това заяви президентът Румен Радев.

„Затова ще връча първия проучвателен мандат на 15 май. Много разчитам това време да се използва по най-добрия начин. Народното събрание трябва да осъзнае своята огромна роля. Трябва да се гласуват законите не само бюджета, но и Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи Радев.

„Изглежда, че искат да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят държавата, и хората без бюджет, което е безотговорно“, изтъкна още Радев.

„Обяснението е, че интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите“, посочи Радев и отрече, че е казвал на консултациите с „Продължаваме промяната – Демократична България“, че това Народно събрание ще продължи да работи поне до 15 юни.

„Логично е да се направят всички опити да се формира с първия мандат и тогава и отговорността е най-голяма, посочи държавният глава. По отношение на експертен кабинет, Радев коментира, ч е е важно кой ще застане да поеме политическата отговорност.

„Неправилно е създаването на правителство, въобще парламентаризма под знака на местните избори. Според мен не трябва тези неща да се свръзват“, каза още президентът.

Той коментира и атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, че трябва да се установят както извършителите, така и подбудителите. 

Най-четени