Connect with us

Нюзрум

Бивш премиер взриви ефира: Актът „Магнитски“ е абсурден! Никой в ЕС не го приема сериозно

Published

on

„Много голяма е намесата във вътрешните работи на България. Драма е дали нашият народ е в състояние да живее в демокрация. Зад съставянето на кабинета стои някъде някъде там голямата тояга, на която пише „Магнитски“.

Това заяви пред bgonair бившият премиер проф. Георги Близнашки.

„Непрекъснато се говори за отваряне на втори списък „Магнитски“, ние не можахме да го спрем. Това е един абсурден акт и никой не го приема сериозно, нито в Европейския съюз, нито в други държави.

Само тук намери почва и то със съгласието на държавния глава. „Магнитски“ се оказа голямо чудо – от десетте санкционирани, осем са българи. Това е абсурд и те ще продължат, защото ние го приемаме, ние сме се отворили. Ние не казваме: „Достатъчно, не се намесвайте в нашите вътрешни дела, ние ще се оправим сами“.

Отдавна е казано – рибата се вмирисва откъм главата. Не знам как ще преживеем това доста подло и долно време“, чуди се Близнашки.

Той е категоричен, че намесата във вътрешните работи на страната ни създава огромен дискомфорт.

„Започвам да си задавам въпроса след всички тези усилия, дали в крайна сметка нашият народ е в състояние да живее в условията на демокрация.

Това е голямата драма, защото много лесно се поддаваме на внушенията, националното предателство стана официална политика и никой нищо не реагира. По националните медии върви един безкраен парад на глупостта. Какви ли не псевдокоментари, все едно нещата са нормални, а ситуацията е извънредна“, възмущава се гостът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени