Connect with us

Нюзрум

БСП грейна от щастие, плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена

Published

on

Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена, съобщи председателят на БСП-София Иван Таков. Той присъства на поставянето на плочата и почистването на обекта, пише БНР.

Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП – София и председател на районната организация на социалистите във „Връбница“ Станислав Младенов.

Припомняме, че плочата беше счупена на 23 февруари – ден преди отбелязването на годишнината от войната в Украйна, като знак на протест от гражданина Светлозар Раянов. Повреден беше надписът „На съветската армия освободителка от признателния български народ“.

Идеята за възстановяването на счупената плоча беше на социалистите от „Връбница“, припомнят сега от БСП – София. 

Софийската градска организация на БСП постави начало на възстановяване на Паметника на съветската армия на 31 март. 

На 9 март Столичният общински съвет прие доклад, с който възлага на кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска от държавата да премести монумента „Паметник на Съветската армия“, който е държавна собственост, от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или върху друг подходящ терен извън централната градска част на София.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени