Connect with us

Нюзрум

Николай Михайлов хвърли бомбата: Няма да се състави кабинет заради Кирил и Асен

Published

on

Състезанието сега е не да се създаде кабинет, а да се произнесат думи, които да импонират на електората и минимум ще ограничат щети, а максимум ще добавят гласове. Това е предизборен театър. Отново сме в предизборна ситуация. Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов пред Нова телевизия.

Не вярвам да могат да съставят кабинет. Основните две партии произнесоха много тежки почни заклинателни думи по адрес на другата партия. Защо? Защото основен пункт в политиката на Кирил Петков и Асен Василев е да отстранят „патологията ГЕРБ“ и специално „аномалията Бойко Борисов“. Имаше междупартийно съгласие по този въпрос. Но сега натискът е да се забрави обстоятелството, че някой е бил корумпиран, дали е бил корумпиран, доколкото има належаща задача да бъде съставено правителство”, каза още д-р Михайлов.

„В началото Борисов сякаш надделяваше със спокоен тон. Сега влезе в собствената си криза, защото е притиснат да се произнесе за съдбата на неговия мандат. Топката е в полето на Борисов, който ще трябва да се справя. Въпросът тук е кой ще се откаже от голямата отговорност да отпадне от усилието да създаде кабинет. Това – отново по предположение, би накърнило авторитета му предизборни“, анализира д-р Михайлов.

ДБ разбират, че ПП търпят щети, отговори д-р Михайлов на въпрос защо ДБ мълчат.

Според анализатора не можем да си представяме, че евентуално правителство би издържало четири години. „Акад. Денков няма експертиза да бъде министър-председател“, смята той. Според него протестната енергия не е амортизирана.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени