Connect with us

Нюзрум

Бившият шеф на СЕМ хвана Радев в издънка

Published

on

„Слушах речта на президента Румен Радев по повод Гергьовден. Той говори за националната сигурност, за това, че България има нужда да защити своята национална сигурност, но нито веднъж не спомена НАТО, все едно не сме НАТО-вска държава.“, това заяви пред БНР бившият шеф на СЕМ Георги Лозанов.

Той посочи, че в крайна сметка основата на нашата национална сигурност в момента е тази колективна сигурност, която НАТО осигурява.

„Иначе кой знае по какъв начин сега отново щяхме да сме под силно съветско влияние, нещо като Беларус. Не е лошо в този ден, освен за нашата армия, да поговорим и за нашите партньори, на които твърде много разчитаме“, допълни Лозанов.

По думите му има хибридна война, която е пропаганда + корупция, вървяща от Изток на Запад.

„Тя има за цел по един или друг начин да промени прозападната ориентация на българското общество и не само на българското, като създаде фалшиви конспиративни теории, така че Западът, западният свят, либералната демокрация да се окаже лошият избор, а бившата ни просъветска ориентация да се окаже истинската национална перспектива пред България“, уточни още той.

Най-четени