Connect with us

Timeline

Слави изригна в мрежата: Аз съм един селяндур и чалгар

Published

on

От профила във Facebook на Слави Трифонов

И трите национални малките екрани дават онлайн коронацията на новия крал на Англия Чарлз III. Живи студиа, специфични декори, класическа музика и вътре в студиата – кралски особи, като Кристина Патрашкова, Мон Дьо, Петя Дикова, Жоро Любенов и други знайни и незнайни български аристократични персони. Тези видни български аристократи са облечени в царствени одежди и разясняват, ахкат и охкат пред това толкоз значимо за българския народ събитие. Човек ще каже, че коронясват Чарлз Трети на Гергьовден единствено и единствено, с цел да впечатлят българските почитатели на британската корона.

Даже и военният церемониал изглеждаше някак си кралски. Честно казано, аз не съм осведомен с доста детайлности към кралското семейство, само че очевидно аз съм изключение, тъй като и по трите национални малките екрани е цялостно с хора – българи, които са доста светнати за детайлности и цялостното положение на нещата към крал Чарлз Трети, кралица Камила, принц Хари, Меган и цялата им там кралска фамилия. Ама какво разбирам аз.

Аз съм един селяндур и чалгар и очевидно съм доста надалеч от устрема на българското обществено пространство да бъде част от британския кралски свят. Така че

оставам в своето схващане на село при гайдите, гъдулките и “Излел Делю бунтовник ” и със злоба виждам по националните малките екрани същинския кралски живот, любувам се на костюма и брадата на Мон Дьо и откровено пострадвам за провинциалната си селска същина. Лонг Лийв Дъ Кинг! 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени