Connect with us

Timeline

Ал. Йорданов нападна ПП: Гешев Господ го спаси, но на тях желая – гума да се спука на тротинетката им

Published

on

Опитът за убийство на Главния прокурор се провали, защото явно Господ го спаси. Господ спасява добрите хора. А дрънканиците за инсценировка, които се ръсят от лоши хора, само доказват, че ни чакат още лоши дни. Така е било неведнъж в историята ни. Нима не знаем що за хора са били тези, които у нас са се възторгвали от Ленин и Сталин? И Голяма промяна дори бяха осъществили?

Познавам нашето минало и затова желая ПП-ДБ да се провалят в мерака си да яхнат властта без да са спечелили избори. Дано този път не им се отвори парашутът, гума да се спука на тротинетката им.

Две години изминават откак заради тях България е в криза. Те не схващат това. И продължават да наглеят. Затова ги наричам неокомунисти. Ако не бе тази им наглост днес щяхме да сме постигнали поне четири национални цели: членство в Шенген, по-високи доходи – заплати и пенсии, нови милиарди по европейския план за възстановяване и развитие, и отворена врата за Еврозоната. Нищо от това не е реалност. Еврозоната и Шенген се отдалечиха от нас. Доходите ги изяде инфлацията. Милиардите ги няма. Това е резултатът от нахлуването в българската политика на „промяната“.

Същевременно съм склонен да разбирам усилията, които лидерите на ГЕРБ-СДС полагат да ни убедят, че в тази тъпа ситуация ПП-ДБ са по-малкото зло. Сравнени с „Възраждане“ и БСП е така. Впрочем ПП и ДБ миналата година се съешиха с БСП, че дори направиха вицепремиер лидера на тази партия, съсипник на България, но от това нищо добро за страната ни не последва. Кризата се задълбочи. Затова наистина приемам с разбиране усилията на ГЕРБ-СДС да убедят ПП-ДБ най-после да заработят за държавата ни. Но пък от историята знаем, че такава илюзия са споделяли след държавния преврат на 9.09.1944 г. и политици като Никола Петков. А сетне съдбата им е трагична.

И в средите на ПП-ДБ, както и в тези на „Възраждане“ и БСП има лица, които с удоволствие биха приложили спрямо политиците от ГЕРБ-СДС всички комунистически практики на терора. Засега ги спира единствено членството ни в ЕС и самата демокрация. Но мисълта им ги води в тази посока. А и не трябва да забравяме, че те нарекоха своя метеж през 2020 г. „народно въстание“, а техни фенове „бойци“ ката ден се щурат из парламента. В социалните мрежи са откровени. И вчера четох как един тъпанар предлага да се организира „Народен съд“ за такива като мен.

Прекалено много жестове на добрина и разбирателство направихме от ГЕРБ и СДС. В Брюксел високо оценяват това ни поведение. Мисля, че и добрите хора в България така го приемат. Факт е, че отрицателно продължават да говорят за ГЕРБ-СДС само злобните, дребни и завистливи душици. И интелектуални мижитурки. Те ще продължат да тровят живота на държавата ни. Понякога си мисля, че точно това, а не само фамилните връзки, ги сдружават с гробокопачите на България – бившите комунисти и ченгета от номенклатурата. Никак не е случайно, че ПП-ДБ се подкрепят публично от лица, които са били агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност.

За всеки демократ е ясно, че с политическото си поведение през последните години ДБ, а след тях и ПП задоволиха амбицията на българския президент да държи в ръцете си изпълнителната власт. Така бе ерозирана парламентарната демокрация и България се отдалечи от постигането на своите национални цели в ЕС.

На тази именно тема – за негативното въздействие на политическите кризи върху постигането на националните цели в ЕС организирам конференция във Враца на 20 май. В нея ще вземат участие политолози, политици и депутати, но и граждани с различни професии. Всяка година организирам по няколко конференции у нас и в Брюксел. Тематичният им кръг е достатъчно широк: дебатирали сме въпросите за бъдещето на ЕС, политиката на разширяване със страните от Западните Балкани и конкретно българо-македонските отношения, руската агресия срещу Украйна, негативната роля на лица от бившите комунистически тайни служби за дестабилизацията на държавата ни, будителството в българската история, социалните политики на ЕНП, спасяването на българските евреи през Втората световна война и др. С безразличие констатирам, че медиите, които обслужват политическите цели на промянаджиите, рядко дават гласност на тези прояви. Не ги отразяват. Въпреки това става дума за събития, които отварят, а не затварят очи. Събития на които се споделя важна информация, правят се анализи и се предлагат решения, които помагат, а не пречат на България. Убеден съм, че така ще бъде и сега на 20 май във Враца.

От Фейсбук профила на Александър Йорданов

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени