Connect with us

Импийчмънт

Президентът с остри думи навръх празника, заговори и за скъпоструващо страдание

Published

on

На светлия християнски празник, след 3 години прекъсване отново на площада са построени представителните роти на българската армия, каза президентът Румен Радев по време на церемонията по случай Деня на храбростта и празникът на Българската армия. 

В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби, България навлезе в тези опасни времена след години на неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили. С възраждани илюзии, че войните са част от миналото, а армията е отживелица. Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете в страната за сигурност.

Като президент, като офицер, искам да заявя, че развитието на въоръжените сили не търпят лекомислие и дилетантщина. Има един исторически постулат – една крепост най-лесно се превзема отвътре, заяви Радев.

Чуждопоклоннство, продажност, обезверяване, обществен разкол – все неща, от които традиционно страдаме, но, за които скъпо плащаме. В деня на Св. Георги Победоносец отбелязваме единението на народ и армия. Припомняме, че трябва да съхраним, да опазим нашия дом и култура, каза още президентът.

Нека не забравяме, че 6 май е ден на храбростта, която всеки българин носи в себе си, добави още Радев.

Президентът пожела здраве, мир и благополучие на гражданите.

Чест и слава за българската армия и всички храбри българи!, завърши речта си Радев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени