Connect with us

Нюзрум

Гешев спешно в САЩ след атентата! Тръгва мащабна акция срещу олигарси с изпрани пари в Турция

Published

on

Моментът, избран за инцидента с главния прокурор на Република България Иван Гешев не е случаен, а част от посланието. Изявлението за присъствието на семейството на Гешев в бронирания автомобил не е гаф, а предупреждение. Външни наблюдатели и разузнавателни служби са в течение с процесите у нас и са категорични, че взривът не е инсцениран от Иван Гешев. До часове Иван Гешев пристига в САЩ. Това твърди сайтът LIBERTA.BG.

Целите на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев са три – да бъде сплашен, предупреден и дискредитиран. Профанизирането в публичното пространство на сложния казус, зад който има предистория, водеща към подготовката за бъдещи международни операции в партньорство със САЩ, обслужва интересите на главни фигури от най-високите политико-олигархични етажи на властта в България с огромен ресурс и техните задгранични авоари в Република Турция, сред които има конкретна персона, за която истинският мотив за бомбената атака трябва да остане завинаги скрит от светлините на прожекторите.

Инсценираният атентат е подготвен и изпълнен изключително професионално и координирано за постигане на основните цели. Количеството взривно вещество и мястото на залагане са прецизно избрани, така че возеният в брониран автомобил главен магистрат да не бъде физически засегнат.

Моментът на взрива не е случаен. Случва се непосредствено след пътуването на Иван Гешев до Молдова и до Украйна по покана на главните прокурори на страните, с които подписва меморандум за сътрудничество, и точно преди отпътуването му за Република Турция, където ще има среща прокурори. А всичко това е свързано и с неизвестния до този момент факт, че главният прокурор на България е постигнал договореност за пълно сътрудничество със САЩ по разследвания и разкрития, свързани с олигарси, политически и длъжностни лица и „тъмните“ им авори зад граница, гласи публикацията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени