Connect with us

Гербери

Млад депутат от ГЕРБ смълча Шишков и Лечева

Published

on

Народният представител от ГЕРБ-СДС- Враца Мартин Харизанов попита министърът на Регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков относно ремонта на пътен участък от републиканската пътна мрежа ІІ-11 на територията на община Оряхово, област Враца.

Той поиска отговор на въпроса, какво е становището на министър Шишков за извършването на цялостен ремонт на пътния участък, за който АПИ твърди, че от 2021 г. работи тръжна комисия за избор на изпълнител за изработване на технически проект за основен ремонт на трасето.

Състоянието на асфалтовата настилка е с множество дупки  с дълбочина над 10 см. и мрежовидни пукнатини, на места с изнесена пътна основа. Пътят е с разбита настилка и основа.

Пътният банкет е обрасъл с храсти и участъците от отводнителните канавки в местност „Липов дол“ не функционират по предназначение. При дъжд пътното платно е залято от вода и това допълнително създава предпоставки за ПТП.

По пътя липсва пътна маркировка и като цяло се нуждае от преасфалтиране, ремонт на банкети, почистване на канавките и водостоците, полагане на нова пътна маркировка.

Мартин Харизанов зададе въпрос и на министъра на спорта Весела Лечева относно нейната реакция, за това, че на 12.04.2023 г. е сигнализирана за нередности в Българска федерация по водна топка (БФВТ) от СКПС Ботев-2000 – Враца, чийто отбор на юношите от U15 е изключен от държавното първенство по водна топка, поради еднолична и неправомерна смяна от страна на ръководството на БФВТ на дати на състезания от държавния спортен календар. В резултат на тази промяна, срещите за мъже и за юношите от U15 съвпадат, като поради обстоятелството, че СКПС Ботев – 2000 – Враца има подготвени отбори, лицензираният треньор на клуба се явява с отбора на мъжете, а помощник-треньор на Клуба води юношите в квалификацията, което е и причината за изключването на 15-годишните от първенството.

„Като народен представител, получил най-голям процент от доверието на жителите на област Враца, мое задължение е да направя всичко възможно и да настоявам проблемите им да намират решение. Очаквам отговорите на двамата министри от временното правителство и се надявам двата ми въпроса да получат удовлетворителен отговор за хората на Оряхово и за U15, които с много труд и усилия са постигнали това да са един от най-силните отбори по Водна топка в България.

Категоричен съм, че проблемите на всяка една община и населено място в нея ще намерят отзвук и надявам се и решение“, каза депутатът Мартин Харизанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени