Connect with us

Спор(Т)но

Бос на ЦСКА призова феновете да напълнят „Армията“ за мача с Ботев, въпреки наказанието от БФС

Published

on

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев говори за наказанието от два мача лишаване от домакинство, което „армейците“ получиха след мача с Лудогорец. Той заяви, че клубът е поискал от БФС доказателства за причинени тежки наранявания.

„И след мача с Хебър имаше въпрос към мен и ръководството какво се случва и дали ще има промяна. Аз искам да започна от там. Съгласен съм, че заради шепа хора страдаме всички. Губим едно от основните си предимства – публиката. Поведението е недопустимо. Много пъти съм го казвал. И на мача със Славия, и на мача с Лудогорец се прекрачиха границите. Хореография, песни, скандирания, това, което правят привържениците, е страхотно. Има някои неща, които са в повече“, започна Орманджиев.

„Веднага, след като разбрахме наказанието, подготвихме с юридическия екип необходимата жалба, която доста обстойно сме описали с какво не сме съгласни. Обосновали сме се и сме поискали доказателства за тези много тежки наранявания, които са се получили. Медицинска експертиза поискахме, защото сме загрижени за тежко пострадалите. Това, което на нас ни се иска, когато се налагат наказания, те да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори. Много се радваме, че правилата се спазват, но тази строгост на закона да бъде прилагана към всички, а не ние да се чувстваме, че сме даже повече от строго следени. Имаме няколко варианта. Иска ни се наказанието да отпадне. Ако не отпадне, има вариант с частично затворен стадион. Има вариант деца с майки да дойдат на стадиона. Апелативната комисия максимално бързо трябва да се събере, защото това касае изключително голям брой привърженици“, продължи той.

„Аз честно не съм бил в клуба, но си спомням много добре събитията, когато нашият физиотерапевт Иван Христов беше ударен с бомбичка и беше вадено медицинско. Решенията са си решения, но трябва да са коректни и еднакви към всички“.

„Много трудно е за коментираме този двубой с Лудогорец. Рядко се вижда по такъв начин да се проведе футболен двубой. Решението на съдията да прибере футболистите допълнително нажежи обстановката. Можеше да е много по-безболезнено. Имаме проблем с чистото игрово време в България. Мисля, че в този двубой беше най-ниското игрово време. Като качество на футбола то трябва да бъде подобрено“, каза шефът на ЦСКА.

„Не искам да правя сравнения с Левски (който има на „Ивайло“ пред публика). Това е възможно. Когато е за благото на българския футбол, то трябва да бъде направено“.

„Ние трябва да се организираме по този начин, по който ни е разпоредено. На самия 8 май организираме спортен празник. Той ще се провежда целодневно на стадиона. Ще има баскетбол, хандбал, естетическа гимнастика. Ако остане мачът без публика, ще има видеостена за привържениците, които искат да подкрепят отбора на стадиона“, каза още той по повод предстоящото домакинство на Ботев Враца в последен мач от редовния сезон.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени