Connect with us

Нюзрум

„Възраждане“ алармира за безумна наредба, ето кой щеше да пострада

Published

on

От „Възраждане“ алармираха за поредната административна тежест, която щеше да се стовари върху бизнеса. Става дума за безумна наредба, за която отрицателно становище са дали всички счетоводни асоциации. За това съобщи на брифинг в парламента депутатът Цончо Ганев, предаде репортер на Novini.bg.

„Искаме да дадем гласност на един проблем, който беше предизвикан от Министерството на финансите преди малко повече от един месец във връзка с една поднормативна норма, която бяха поставили на обществено обсъждане и която касаеше приключването на всички счетоводни фирми, респективно касаеше разходите на всеки един частник, който трябва да плаща за счетоводни услуги“, каза още Ганев.

„Счетоводните асоциации се обръщат към някои от парламентарнопредставените партии, които не им обръщат никакво внимание. В крайна сметка ние от „Възраждане“ разбрахме за този проблем и инициирахме среща с всички счетоводни асоциации. След като имахме работна среща с тях и след като обсъдихме всичко, поканихме министър Велкова на работна среща, за да обсъдим всичко, което стана“, даде пояснения Цончо Ганев.

Искам да ѝ благодаря, защото тя показа диалогичност и че може да има чуваемост от страна на държавата в нейно лице. Тя е направила работна среща, направила е всичко необходимо. Още днес има бърза реакция на Министерство на финансите и тази наредба е спряна. По молба на „Възраждане“ бизнесът ще бъде вкаран в работни групи, за да може тази наредба да се прецизира и да бъде защитен фискът, както и най-доброто решение по отношение на бизнеса, заяви депутатът.

Имаме нагледен пример как и в нефункционално работещ парламент можем да свършим полезна работа по отношение на реалния бизнес, по отношение изпълнителната власт да бъде спряна да не взема решения, които утежняват и без това тежката административна тежест по отношение на всички регулации норми и поднорми. Това решение касае всеки един бизнес, посочи още Цончо Ганев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени