Connect with us

Нюзрум

Пеканов обяви: Получили сме 25% от средствата по ПВУ

Published

on

„България е в „златната среда“. Получили сме около 25% от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Има много страни, които са получили много по-малко. Това заяви служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов от парламентарната трибуна.

„Има шест-седем страни, които въобще не са направили искане за първо плащане. Целта ни е да не се допусне забавяне на изпълнението по време на предоговарянето, както и загуба на европейски средства по Плана, добави Пеканов. Той подчерта, че преговорите по предоговаряне продължават. По думите му възможно най-скоро, след като приемем необходимото законодателство, да получим средствата по втория транш.

Служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства напомни, че България е получила първия транш по ПВУ през декември благодарение на работата на служебното правителство. Пеканов обясни, че средствата се съхраняват в Министерство на финансите и се разпределят и разплащат от министерството на база на определените проекти.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени