Connect with us

Нюзрум

ЕКСКЛУЗИНО! Ген. Атанасов побесня, поиска оставките на главния прокурор и заместника му, заради лъжи

Published

on

Делото за взрива срещу главния прокурор трябвало да бъде отнето от НСлС и разпределено на друг разследващ орган, а Борислав Сарафов трябвало да подаде оставка заради негови твърдения в публичното пространство по случая, заявиха на брифинг в парламента депутати от „Продължаваме промяната-Демократична България“. От коалицията нарекоха опита за покушение инсценировка.

Атанас Атанасов заяви, че от мястото на произшествието зам.-главният прокурор Сарафов „излъгал българската общественост и създадал тежка манипулация“.

„Във връзка с отговора на вътрешния министър, отнасящ се до т.нар. атентат. Няколко обстоятелства – още от самото начало изразихме съмнения относно фактите. Тези наши съмнения се задълбочават и сме убедени, че става въпрос за инсценировка. Това налага извода, че това дело трябва да се отнеме от Националната следствена служба. Още в началото Сарафов излъга българската общественост и създаде тежка манипулация като заяви, че в кортежа се е возил главният прокурор и неговото семейство. Смятаме че той трябва да си подаде оставката заради тази лъжа“, поясни Атанасов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени