Connect with us

Гербери

Атанасова излезе шокирана от срещата с „Възраждане“! Не е за вярване какво са им предлагали

Published

on

„Възраждане“ ни казаха какви неща са им предлагани, след като правителството падна заради вот на недоверие. Това каза пред журналисти Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Оттук нататък е наложително да поставим вече на масата обсъждането изобщо на въпроса за евентуална конструкция, можем да поканим всички отново, за пореден път да споделим отговорността, допълни Атанасова.

„Това, че ние сме първи, многократно сме казвали, е по волята на българските граждани. Те са натоварили с отговорност и останалите политически партии. Ако някой арогантно не разчита вота на българите, че никой не може да бъде самодостатъчен, че никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява, то според мен, греши за мъдростта на българския народ“.

„Това, от което бяхме шокирани е, че колегите от Възраждане ни обясниха какво им е предлагано, когато правителството падна заради вот на недоверие,“ обясни Атанасова. На въпрос какво е било това тя бе лаконична – „какво ли не“.

„Ще отговоря с огледална оферта. За тях обаче има само 2 варианта“. Така шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори задочно на Кирил Петков от ПП-ДБ, който по-рано постави пред най-голямата коалиция 3 избора – подкрепа от ДПС, избори или реализиране на мандата на „Промяната“.

Според нея първият вариант на ПП-ДБ е да подкрепят програмата на ГЕРБ „България след кризите. План за възстановяване“ с първия мандат за съставяне на правителство. Вторият явно за изборите.

„Те нямат опция да си избират каквото и да е. „Възраждане“ им отказаха, ИТН им отказаха, ДПС им отказаха. БСП все още като че ли не са казали категорично дали биха подкрепили мандат на „Продължаваме промяната““, подчерта Атанасова.

Тя припомни, че вчера ДПС обявиха, че повече няма да водят разговори с тях, защото са ги пренебрегнали. „От нас не искат участие на споделена отговорност, искат само да ги контролираме законодателно. Вторият им вариант е избори. Кой има повече варианти“, попита риторично тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени