Connect with us

Нюзрум

Костадинов изригна срещу българската държава: Вие знаехте ли? Защо няма официална реакция?

Published

on

Все още няма официална реакция на българската държава за задържаните вчера на гроба на Гоце Делчев над 30 български граждани. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В декларация от името на парламентарната група Костадинов посочи, че над 30 български граждани, по негова информация, са били задържани от гръцките власти край село Баница (Серско), отивайки да се поклонят на лобното място на българския революционер Гоце Делчев.

„Вчера, нашата съседна държава, член на ЕС – Гърция, прояви за пореден път неуважение към български граждани“, посочи Костадинов.

По думите му на лобното място на Гоце Делчев по традиция се извършва неофициално отбелязване на годишнината от смъртта му.

„Не е просто лобно място, а място, където и до ден днешен почиват една част от тленните му останки, макар и небелязани от гроб и надгробие“, обясни Костадинов.

Той подчерта, някои от задържаните български граждани са били на над 70-годишна възраст.

„Те са били задържани с формално основание проверка на документи, която е продължила от порядъка на около пет часа в полицейското управление в Сяр (Серес).

Това рязко контрастира с мълниеносна реакция от страна на българското външно министерство по повод на информацията за задържания български гражданин в Русия, който едновременно с това е гражданин и на Украйна, във връзка с подготвяния, според руските служби, терористичен акт на територията на Руската федерация.

Ние считаме, че във всеки един случай, където има ангажиран български гражданин, от страна на чужда държава – било в добър или лош случай, българското външно министерство трябва да проявява загриженост. Защо се проявява двоен стандарт?“, попита от парламентарната трибуна Костадин Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени