Connect with us

Нюзрум

Чолаков взриви ефира: Борисов е човек с принципи! Отиваме на нови избори

Published

on

Коалиция няма да има между ГЕРБ, БСП и ДПС, тъй като би било изключително негативно решение за ГЕРБ, те биха си навредили по този начин. Въпросът е дали ще може да се направи някаква конфигурация с друго джентълменско споразумение.“

Това коментира в студиото на Евронюз България политологът доц. Петър Чолаков.

Коалиция не е формулата, ако ще се реализира мандатът на ГЕРБ. Ако имаше някакъв шанс това Народно събрание да излъчи правителство, това беше споразумение между първата и втората политическа сила.

„Аз не мога да разбера за какво ПП-ДБ искат срещи с ГЕРБ, там нещата няма да се случат. Борисов е човек, който е демонстрирал ясно как гледа на политика, какви са ценностите му, принципите му.. и според мен беше грешка за ПП-ДБ изобщо да сядат на една маса за преговори с него“, коментира Чолаков.

По неговите думи ПП-ДБ допълнително ще си навредят с реверансите, които отправят към Борисов.

Той просто си поигра с тях, както котка си играе с мишка, стана му скучно и премина към следващите.

„Той си дава ясна сметка, че трудно ще се сформира правителство, включително и от ГЕРБ. Според мен гледа доста сериозно към предсрочните парламентарни избори“, допълни Чолаков.

Той е на мнение, че отиваме към нови избори.

„Ако имаше нещо да се случва, трябваше да го видим през последната седмица. Очевидно е, че нещата буксуват“, посочи политологът. По думите му ГЕРБ са имали нужда да видят проектокабинета на ПП-ДБ, за да го отхвърлят.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени