Connect with us

Нюзрум

Луд скандал в НС! Атанасов провокира Демерджиев и той призна: Гешев е бил само с охраната си

Published

on

Генерал Атанас Атанасов от коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ отново направи опит за внушения относно атентата срещу главния прокурор на България Иван Гешев. Този път от едно от най-висшите места в държавата – парламентарната трибуна. 

Оттам Атанасов попита Демерджиев, който е на изслушване в парламента, няколко въпроса, свързани с покушението срещу обвинител номер едно. 

„Да споделите пред висшия орган на държавната власт всички факти, които може да споделите, за да дадем на българската общественност какво точно се е случило. В тази връзка имам два въпроса“, започна питането си Атанасов. 

Първият бе, дали е имало членове на семейството на Гешев, които са се возили в кортежа. А вторият бе свързан позоваването на НСО на опита на известен израелски специалисти по контратероризъм, в какво качество е бил този човек там, как е привлечен като експерт и как е пристигнал в страната.

На въпросите Демерджиев отговори следното: 

От самото начало следя развитието по този казус. Веднага след взрива бях уведомен. В автомобила, който е бил обект на взривяване не е имало членове на семейството на Гешев, той е пътувал сам, с охраната си. 

По повод на спекулациите на маршрута, това е бил обичаен маршрут. Той е минавал по него многократно. Лично видях автомобила. Има незначителни щети, които се изразяват като дупка в един фар.

На трето място, видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

При това служебният вътрешен министър изрично подчерта, че „това е автомобил с най-висока степен на сигурност, с които разполага българската държава. „Този автомобил е много по сигурен и защитен от този на президента на България. Това е по тази тема“, отбеляза той. 

„По темата за израелския експерт. Не знам , дали този човек е експерт. Знам, че е имало такъв човек. Изяснявам как е заведен на мястото на инцидента. Този човек е пристигнал в България на същия ден, в който е избухнал взрива. Какво е правил там, трябва да ви отговори наблюдаващия прокурор. Аз не мога да ви дам повече данни“, отговори Демерджиев. 

Въпреки изчерпателните и задоволителни отговори на вътрешния министър генерал Атанасов продължи с опитите си да всее раздор в обществото, питайки отново как израелският експерт е пристигнал в страната и по какъв повод, в пореден опит да направи внушение за инсценировка от парламентарната трибуна. 

„Мога да изнасям факти няма да предположения и спекулации. Експертът е пристигнал същия ден, час и половина преди взрива“, отвърна му Демерждиев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени