Connect with us

Парламент

Мазен Лорер в БНТ: ГЕРБ, разберете, че нашата партия трябва да управлява! С вашите гласове…

Published

on

Направихме услуга на ГЕРБ да представим нашия състав за кабинет, преди да финализираме управленската програма, което отчитам като грешка. Трябваше да я финализираме, имахме усещане, че сме на 99% съгласие“. Това заяви мазно в предаването „Още от деня“ по БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ, който е и номинация за министър в евентуален кабинет на коалицията. Той обаче смята, че „дозата емоции постепенно стихва“, което дава шанс да продължат да работят с ГЕРБ въпреки критиките по документа от вчера.

Вече има отправена покана за нов кръг от разговори. „Парламентарният ни живот е толкова интензивен, че не се наемам да заявя кой я отправи. Утре сутрин преговорите между нас продължават. Важно е политическите сили да надмогнат различията си, да търсят консенсус, за да намерим работеща формула“, заяви Лорер.

„Надявам се програмата да бъде финализирана, след това да стане ясно кой ще я изпълни“, заяви още той. И отново повтори, че ПП-ДБ няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, нито пък техни членове във втория опит.

Лорер отчете много голямо сходство с програмите на ГЕРБ, включително и с минали техни такива, включително и неща, които не са осъществили. Много от тези политики ще са реалност и България ще тръгне по други релси, вярва той.

Депутатът призна, че гласовете на ГЕРБ ще са ключови за приемане на втория мандат. „Осъзнаваме нашата отговорност. За самите тях е важно да разберат пред какъв избор са в момента – дали да тръгнем към пропастта на нови избори, дали да направят нова коалиция, която ще ги тласне в саги като Пловдивския панаир. Или с втория мандат ще дадем шанс на кабинет от професионалисти, който трябва да свърши това, за което сме съгласни, че трябва да се свърши за България“, подчерта той.

Относно преразпределението на ръководни постове в НС Лорер заяви, че не се наема „с правене на комисарска аритметика“. „Да видим как се развива диалогът. Те се срещат и с други партии, може да открият, че някой друг вариант е по-интересен за тях. ДПС заявиха, че няма да подкрепят втория мандат, а биха подкрепили първия. Очакваме решението на ГЕРБ. А и първият мандат да бъде даден на победителите“, лаконичен бе той.

Най-четени