Connect with us

Нюзрум

Звезда на ДеБъ с бомба! Призна атентата срещу Гешев и разкри: Проследен е със стикера на стъклото му

Published

on

„Кортежът на главния прокурор може да е проследен през чип в стикера за годишен технически преглед“, заяви бившият министър на електронното управление Божидар Божанов от ДБ.

Според заместник-директора на Националното следствие Ясен Тодоров атентатът срещу главния прокурор е  разработван в продължение на дни от извършителите.

На този етап все още не е ясно как извършителите са разбрали маршрута на кортежа на обвинител номер едно.

„Заради това, че има данни в чипа, тези данни са за регистрационен номер, но не само. Те по наредба са кодирани, трябва да видим дали могат да бъдат четени от други лица. Това отваря вратата за потенциални престъпни дейности“, отбеляза Божидар Божанов.

От ДБ заявиха, че ще внесат Законопроект с който да бъдат премахнати стикерите от колите. От Министерството на транспорта опровергаха думите на Божанов и обърнаха внимание, че в стикерите се съдържа информация единствено за автомобилите. „Не е възможно проследяване на движението на превозните средства от разстояние. Технологията е идентична с разпознаване на номера чрез камери за автоматично разпознаване на номерата“, заявиха от министерството. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени