Connect with us

Нюзрум

Топ адвокатка избухна: Къде са оставките след атентата срещу главния прокурор?!

Published

on

Ясно е от страна на компетентните органи при подобен сериозен инцидент, за какъвто твърдят управляващите, че е атентатът срещу главния прокурор, че няма как да ни кажат всички версии, по които работят. Няма и как да ни разкрият всички неща, които са станали известни. Това не е възможно, за да може да протече едно обективно разследване. Въпреки това още в първите мигове на съобщението, че има атентат срещу главния прокурор, виждаме, че обществото е сериозно разделено от версията, че това може и да е инсценировка. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Адела Качаунова от Българския хелзинкски комитет (БХК).

„И това, за съжаление, не се разсейва от действията на всички говорещи по темата официални лица. Това е много притеснително. Самото покушение е изключително сериозно и притеснително събитие. Да се застрашава лице от такъв ранг, това е заплаха за държавността. Такъв акт изисква оставки на най-високо ниво. Но аз не съм чула, от когото и да било, да се говори за оставки. Говорим за началника на НСО, за шефа на ДАНС. Самата фигура на главния прокурор е обект от националното значение и да се допусне покушение срещу него е просто нетърпимо във всяко едно общество. Но ние не виждаме нищо подобно. Виждаме обществото да спряга различни версии, но и за инсценировка, а това са неща, за които не се разсейват с изнесената информация пред нас“, добави тя.

Попитана дали в сегашната политическа обстановка може да се мисли за реформа в Конституцията, тя каза: „Докато не се промени по някакъв начин политическата обстановка, не виждам как ще стигнем до конституционни промени. Трябва някакво множество да се формира в парламента. Но в същото време има други належащи неща, които трябва да се случат, преди да пристъпим към конституционния. Те не са панацея, не са спешни в голям порядък, но в сегашната обстановка не виждам как може да станат.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени