Connect with us

Timeline

Александър Сиди изпрати изненадващо писмо на Лорер и призова за публичност

Published

on

От Фейсбук профила на Александър Сиди от ВМРО

Днес в Северна Коре… упс Македония е повдигнато обвинение в антисемитизъм и фашизъм на Любчо Георгиевски председател на Културен клуб Иван Михайлов – Битоля.

‼ Обвинението е защото клубът е разположен на улицата, на която е и сградата, в която са концентрирани евреите от Битоля и пратени в лагерите на смъртта….

⁉ Аз по-абсурдно обвинение не съм чувал. Не съм чул и позиция на Кирил Петков – открил този клуб на същата улица… ето защо попитах в официално писмо какво е мнението на моя сънародник Лорер по този въпрос:

“Уважаеми г-н Лорер,

Обръщам се към Вас като сънародник, като човек, наследник на онези, преминали през най-ужасното събитие в човешката история, а именно Холокоста, избиването на милиони хора, само защото са евреи.

Днес в Република Северна Македония има повдигнато обвинение към председателя на клуба „Иван Михайлов“ Любчо Георгиевски за насаждане на омраза и антисемитизъм, защото българският клуб е разположен на улицата, на която се намира пионерският дом, в който са били концентрирани и след това изведени нашите сънародници към лагерите на смъртта.

Оставям настрана абсурдността на обвинението, че може да бъдеш обвинен във фашизъм в 21 век, защото си разположил клуба си на конкретна улица. Искам да Ви попитам като мой сънародник – ще приемете ли обвинението на македонската прокуратура; смятате ли, че председателят на клуба е антисемит, разпространяващ езика на омразата към евреите, заради местоположението на клуба и ако приемате тези твърдения, какви ще действия ще предприемете към съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който присъства на откриването на същия клуб през април месец миналата година?

Ако не приемате тези действия на прокуратурата, какви мерки ще предприемете в защита на българската кауза в Македония, както и в защита на паметта на невинните жертви наши сънародници, избити само заради своя еврейски произход?

Какви действия ще предприемете за човек, преследван от прокуратурата, наш сънародник в съседна нам страна, само защото се самоопределя като българин?

Репресиите на база етническа омраза не трябва ли да останат в тъмните години на нацизма?

Оставам с убеждението, че еврейската общност трябва да се възпротиви остро срещу поругаването на паметта на жертвите на Холокоста. Използването на тези невинни хора в политическа пропаганда е варварски акт, който трябва да бъде прекратен.

Надявам се на бърз публичен отговор и заедно, като сънародници, да защитим правото на етническо самоопределение на българите в Македония, както и да прекратим гаврата с паметта на нашите деди.”

Най-четени