Connect with us

Гербери

ГЕРБ посрещна ДПС! Йордан Цонев избухна с признание за ПП

Published

on

ГЕРБ започнаха консултациите си с останалите парламентарни групи за сформиране на правителство, след отказа на „Продължаваме промяната“. Първата среща е с ДПС. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова благодари на ДПС, че са се отзовали на поканата за среща. „Съзнаваме колко е тежка отговорността в състоянието, в което се намира държавата ни. След пети поредни избори, след изключително трудна геополитическа и финансова ситуация, отговорността е единственото нещо, което може да сплоти държавниците за поемане на отговорност“, каза тя.

„Считаме, че тази отговорност трябва да е споделена, да е разпределена между всички, така че заедно да вземаме изключително трудните и непопулярни решения за България“, добави Атанасова.

„Давайки си сметка, че като първи нашата отговорност е най-голяма, започваме серия от консултации по нашата управленска програма. Тя е над 160 страници и е разписана детайлно по всички секторни политики. Тя е за 4-годишно управление. Ако в рамките на 49-ия парламент не намерим сила да поемем политическа отговорност, изходът изглежда шести поредни избори. Готови сме да обсъждаме варианти, в които това управление може да бъде лимитирано в рамките на месеци, както времево, така и по приоритети“, обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

„Потърсихме вторите на тези избори на разговори. Те не откликнаха на нашите призиви за разговори. За нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна, след като не откликнаха на нашите призиви“, обяви Йордан Цонев от ДПС.

Отговорността е във всички ни, но по наша преценка вашата е най-голяма, каза Йордан Цонев от ДПС. Той обясни, че движението също има управленска програма, както и че по време на последната предизборна кампания са постъпили по-различно, като са попитали избирателите си кое е най-важно за тях.

Политики за спиране на прогресивното обедняване, ефективно използване на целия ресурс на ЕС за България, подобряване на здравеопазването и грижата на младите, съдебна реформа, но не на принципа „стани, за да седна“, подкрепа за малките земеделци, животновъди и преработватели и развитието на регионите с приоритет малките общини – това са приоритетите, които той изреди.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени