Connect with us

Нюзрум

Екшън в парламента! ДПС закова Зарков с този въпрос

Published

on

„Отмяната на инвестиционното гражданство и златните паспорти се случиха със законодателни инициативи на нашата парламентарна група в последните два парламента, след като не сработи променения през 2020 година механизъм за издаването им“.

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна по време на изслушването на служебния правосъден министър Крум Зарков относно актуални проблеми в Дирекция „Българско гражданство“ към Министерство на правосъдието, свързани с придобиването на българско гражданство.

„Бяхме поискали разследване на всичките издадени паспорти от Министерството на правосъдието, ДАНС, Прокуратурата и съответно отмяна на тези, които са издадени неправомерно, или по-точно с фиктивна инвестиция. 

Какво се случва с разследванията на посредниците и компаниите, които са участвали по тези процеси във връзка с издаването на златните паспорти. И имате ли информация до къде е стигнало по тези теми?“, попита Цонев от парламентарната трибуна.  

В отговор Зарков каза следното: 

„Това, което мога да уверя е, че волята на законодателя, и след инициатива на вашата група, се изпълнява от всички държавни органи и има ефект.

Действително всичко, за което имаше съмнения, се потвърждава до голяма степен. Очевидно е имало проблем, и очевидно това, че затворихме този кран, бе добро решение.

Резултатите са налице. Всички органи по държавната верига действат единодушно. Нямам информация за криминални деяния, извършени по тази линия, но всичко, което бъде поискано от компетентните органи, ще бъде предоставено“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени