Connect with us

Гербери

В НОВА ТВ ВРИ И КИПИ! Ето как посрещнаха депутат, Добрев побесня: Има психично болни, но…

Published

on

По доста интересен (и от части зловещ) начин започна днешното гостуване на Делян Добрев от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова ТВ. Водещият Виктор Николаев го посрещна със следните думи: „Тук е Делян Добрев, който на този етап е спокоен, че няма да му изсъхнат ръцете“.

Тук представителят на ГЕРБ го прекъсна с думите: „Щях да си режа едната, а не да изсъхнат двете“.

Все пак двамата започнаха сериозния разговор за това какво ще се случи в 49-ото Народното събрание (НС), след като стана ясно, че обединение между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да има.

„Стигна се до тук защото колегите изчерпаха всички възможности да се случи неща с „Продължаваме промяната“ (ПП).

Тази управленска програма, която предложиха, е трагикомична. В една екселска таблица са написани едни глупости

Излезе дори виц, който гласи: „Къде работиш? – Кардиолог съм в пощите“.

Ще направим всичко възможно да се създаде кабинет в това Народно събрание. Ще преговаряме с всички останали. Ако ние се заинатим като ПП и кажем хората в кабинета ще са само от ГЕРБ, то това не е решение – той ще бъде критикуван постоянно и ще бъде свален“, каза Добрев.

„Моето лично мнение е, че партиите, които ни подкрепят, трябва да излъчат и техни лица. След като ги видим като мандатоносители може да преценим дали да ги приемем в този кабинет и да ги предложим.

Вероятно ще предложим комбинация от политици и експерти в нашия кабинет.

В този парламент е трудно да се създаде коалиция, дори правителство. Това е като да се стараеш да направиш кула от карти, но проблемът е, че сякаш има един психично болен, който минава и бута картите“, допълни представителят на ГЕРБ.

За втория мандат той каза, че отсега е ясно, че се проваля, тъй като от ПП казват: „Бие имаме малко депутати, но искаме цялата власт“.

Добре бе категоричен, че дори и при нови избори отново ще има същия фрагментиран парламент и най-много всички парии да загубят по някой народен представител.

„Възраждане трябва да бъде извън картината“ – отсече той, но допълни: „Има психично болни, но и кибици… заради това изграждането на кулата от карти става все по-сложно.

Няма да подгъваме коляно срещу всяка заплаха на коалиционна партньор. Тоест да речем, че Нинова се присъедини към нас, и иска нещо с условието, че ще свали правителството… да го сваля.

Изразът с тротинетката не беше към нас, а към ДБ“, допълни той.

Добрев разкри и кой е ключът към създаване на правителство:

„Ключът не е в Нинова, а Христо Иванов. Винаги! Това е така от 3-4 години.

Единственото правителство, което може да стане и да има някакво доверия е, ако участва ДБ, а те не могат, защото влязоха в коалиция с ПП, а нямат нищо общо“.

Добрев бе категоричен, че премиер в кабинета им няма да е Бойко Борисов.

Най-четени