Connect with us

Гербери

Професор от ГЕРБ разкри разочарованието си от ПП! Ето кое ще е най-стабилното управление

Published

on

Диалогът с ПП-ДБ не е изчерпан, но от ГЕРБ-СДС са очаквали повече сериозност и зрялост. Това каза в сутрешния блок на БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

„Очаквахме малко повече сериозност, зрялост в поведението, държавническо мислене, по-малко сърдене, по-малко емоции.

Очаквахме това, което говорехме по време на преговорите. В сектор „Здравеопазване“ отидохме със списък от 13 точки и видяхме екселска таблица, в която нито една от тези точки не беше включена.

Няма и дума как ще бъдат достигнати нивата на заплатите в лечебните заведения, които обещаха от ПП. Това е една компилация от пожелания тази екселска таблица, която отразява по-скоро отразяването на сектора“, каза Ангелов.

Advertisement

Според него нищо от разговорите между двете коалиции го няма в тази таблица. Ангелов прочете части от управленската програма на ПП-ДБ:

„По отношение на проекта на Спешната помощ пише: „Ефективно осигурена медицинска помощ по въздуха за първи път на територията на цялата страна“.

Няма нито дума за проекта за Спешната помощ на земя, няма нито дума от къде ще се вземат и колко пари са нужни за площадките за кацането на хеликоптери. Проектът за Спешната помощ се проваля, ще трябват 80 млн. национално финансиране – нито дума за това.

За детската болница – „Обявяване на прозрачна обществена поръчка“. Щом е обществена поръчка, тя е прозрачна.

Нещо което звучи като нестандартно предложение „Български пощи да осигурят базови телемедицински услуги в 225 изброени…“ Т.е. 225 пощи ще станат своеобразни медицински центрове. От там се роди и вица на госпожа Сачева: „Какво работиш? Кардиолог в „Български пощи““.

Advertisement

Според Костадин Ангелов прозрачността на ПП трябва да се случва в студиа и хората трябва да видят каква е управленската програма, която се предлага.

Категоричен е, че управленската програма в сектор „Здравеопазване“ не може да бъде два листа А3 екселска таблица, а трябва да бъде сериозен документ с отговорни институции и линеен график.

Ангелов все пак смята, че най-стабилното управление, което може да реши кризите, е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Каза, че диалогът не е спрян, но са изненадани от това, че ПП-ДБ са казали публично, че са готови с управленската програма без да говорят с тях и за обявили състава на кабинета, а не са ги информирали предварително за него.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени