Connect with us

Нюзрум

ГРЪМ от военния министър! Обвини политиците в немислимото

Published

on

„За днешното състояние на Българската армия трябва да се срамуват онези политици, които ни внушаваха, че друг ще ни пази и не е нужна армия, оборудвана с високотехнологично въоръжение“, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по време на церемония, на която представители на военно-патриотични съюзи и организации бяха наградени по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия, предава БГНЕС.

„Същите тези политици днес говорят за „ръждясали доспехи“, с които е въоръжена армията ни. Нека на тях напомним, че тези „доспехи“ бяха поддържани и продължават да се поддържат благодарение и на вашите усилия, и на усилията на тези, които вие сте учили“, обърна се Димитър Стоянов към присъстващите. Той увери, че Българската армия ще продължи да се модернизира. „Виждам все повече подкрепа за изграждане на съвременна и модерна армия, способна да отговаря на всички предизвикателства“, добави министърът.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов каза на наградените, че им е признателен заради това, че със службата и работата си в Българската армия, са еталон за достойно изпълнен дълг. „Дадохте максимума от себе си, за гарантиране на сигурността и отбраната на Република България. Работихте всеотдайно за развитие на така нужните ни отбранителни способности. Защитавахте националните ни интереси. Утвърждавате значението на своите формирования на видовете и родовете войски“, заяви адмирал Ефтимов на наградените.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени