Connect with us

Нюзрум

Александър Симов пропищя в БНР: Не сме изтривалка, но те не ни и търсят

Published

on

„Към момента БСП не е търсена за разговори. В момента името на БСП и на други партии се използва като опит за някаква интрижка в буреносните отношения между първите две политически сили. БСП обаче не е изтривалка за ничии мръсни ръце. БСП няма да служи като аргумент в това едните да извиват ръцете на другите или обратното“.

Това заяви пред БНР Александър Симов, член на Националния съвет на БСП.

„Този хаос с приказки няма да го решим. Трябва да се поговори, за да се види дали има възможност за намиране на някакво решение. /…/ В тази ситуация смятам, че БСП има изключително разумна позиция. Ако бъдем потърсени за разговори, ако ни бъде предложено нещо подобно като възможност за управление, ние ще попитаме нашите избиратели. До тогава всичко е политическо дилетантство“, коментира той в предаването „12+3“.

Неговото лично мнение обаче е, че БСП не трябва да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Не си представям БСП да подкрепи партия и кабинет на ГЕРБ“, категоричен е той.

„Празните приказки не работят. Наслушахме се на глупости и бомбастични твърдения, но хората нямат нужда от това“, изказа мнението си Александър Симов.

По думите му ни трябва разум и отговорност. Той обаче подчерта, че това са качества, които не вижда някой да демонстрира в момента.

Приближаваме се към нови избори и никой не прави нищо, смята Симов. И добави:

„Изборите повтарят една и съща картина. Исках да видя дали е възможно в България да се създаде експертно правителство с конкретна програма, ако трябва и с ограничен мандат, защото виждам как се трупат проблемите на хората и никой не ги решава“.

Според него ако първият мандат не се осъществи, то това няма да стане и с втория. Ще търсим решение с третия мандат, но и това видяхме, че не работи, каза още Александър Симов.

Най-четени