Connect with us

Нюзрум

Депутат на Слави отсече: Готови сме за третия мандат, Асен по-добре да не се докосва до властта

Published

on

С политическа фигура като Асен Василев, която според нас не трябва да се докосва до власт, защото той се докосна един път и потънаха парите на държавата – 9 милиарда потънаха за 9 дни. Продължаваме да питаме къде са тези пари и продължаваме да не получаваме отговор. Това коментира в Народното събрание депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов, съобщава Новини бг.

„С тези екстравагантни предложения „Продължаваме промяната“ няма шанс за реализиране на този проектокабинет, особено като втора сила и кабинет на малцинството. Така че възможностите според мен е или през първия, или през третия мандат, като за третия казахме още на консултациите при президента, че ИТН е готов да го получи, ако се стигне дотам“, допълни Балабанов.

Той посочи, че ако бъдат поканени на разговори, ще се отзоват „заради духа на парламентаризма“.

В момента отговорността за формирането на редовно правителство е в онези, които се очаква да получат мандата в близките дни от президента. Но на хората им писна да ходят на избори. Ако всичко се взриви и отидем на нови избори, нищо няма да се промени, а напротив – ситуацията ще се влоши още повече и тогава народът ще излезе и ще накаже всички политически формации, смята още народният представител.

За атентата срещу главния прокурор

Балабанов определи като „брутален“ опита за убийство на главния прокурор Иван Гешев.

„Разграничавам се от личността на главния прокурор, но това е опит за покушение срещу държавна институция, така че трябва да има адекватно разследване, да има обвинени и да си понесат отговорността по най-бързия начин. Вместо да вървим към Шенген, ние се върнахме към годините, когато хората с анцузи определяха дневния ред на обществото“, сподели той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени