Connect with us

Нюзрум

Ексклузивно! Гълъб Донев смълча политиците

Published

on

Политическата ситуация в страната е такава, че вниманието продължава да бъде насочено към съставяне на правителство. Ако отклоним поглед за кратко от имената на кандидатите за министри, ще видим хората в администрацията, които също така са служители на администрацията. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

„Днес в изпълнение на законовите си задължения Министерският съвет ще приеме доклад за състоянието на държавната администрация през 2022 г. Обикновено на този документ се обръща слабо внимание, а в повечето случаи темата за администрацията се експлоатира от политиците в негативен контекст. Включително като оправдание за собствените им неуспехи“, посочи министър-председателят.

„Бързо беше забравено, че същата тази администрация през 2018 г. проведе българското председателство на ЕС. Тогава неизвестни на обществото хора водеха десетки формати на съюза и получиха признание от ЕК и други държави членки за високия си професионализъм. Това беше доказателство, че при ясни цели българската администрация е в състояние да изпълни предназначението си и да докаже своята висока експертиза“, допълни Гълъб Донев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени