Connect with us

Нюзрум

Харизанов отсече: Не виждам как другите партии ще подкрепят Асен Василев за министър на финансите

Published

on

Това, че се връщаме към мутренските години, ми звучи драматично, но се надявам да не е вярно. Не считам, че се завръщаме към тези години, защото живеем в други реалности. В момента сме част от друга система за сигурност, работим с много чужди служби – и по евроатлантическа линия, и по линия на европол. Силно преувеличено понятие е това, че мафията се завръща. Като гледам обществото, в цялост бих се солидаризирал с твърдението, че само отделни членове на мафията се завръщат, защото през последните две години усещането за силната и безкомпромисна държава, която действа в цялост, когато има проблеми, се загуби. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политическият анализатор Георги Харизанов.

„Предвид случката с главния прокурор – защото не искам да казвам терористичен акт или инцидент, защото още няма доказателства, въпреки че много хора го квалифицираха така, отново се виждат различни реакции. Това, че нямаме силна държава, може би дава някакво основание и смелост да се говори, че мафията се завръща. Има хора, склонни на радикални действия по отношение на организираната престъпност. Имаме и външна оценка вече, че сме се справили с мутренските години. Темата бе извадена от мониторинговите доклади“, добави Харизанов.

Попитан дали ще има кабинет, той каза, че и участниците в преговорите не знаят какво се случва.

„Истината е, че сега се случва това, което бе по времето на Слави Трифонов, когато трябваше да обяви кабинет. Сега се иска втората партия да си покаже кабинета, а още не знаем имената на първата политическа сила. Някак ми прилича на това, че се прави опит да се предложи кабинет, който да не мине нарочно. Плюс това не виждам как другите партии ще подкрепят Асен Василев за министър на финансите“, каза още Харизанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени