Connect with us

Нюзрум

Каракачанов побесня, заговори за внушения: Това е атентат срещу държавата

Published

on

Вчера беше извършен атентат и опит за убийство срещу главния прокурор на България Иван Гешев! Харесван или нехаресван. Спорен или безспорен, главният прокурор е една от фигурите, олицетворяващи държавността. Да поставиш взривно устройство пред колата му е атентат срещу държавата, не само срещу човека Гешев и неговото семейство. Това е безспорен сигнал, че има сериозен пробив в националната сигурност. Тази позиция заяви д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и вицепремиер по сигурността в периода 2017-2021 г.

Изчаках да се изкажат всички умно-красиви жълтопаветни „експерти“ по взривове и антитероризъм във връзка с „инцидента“ с главния прокурор Иван Гешев. Това, което разбрах от техните анализи, е, че обвинител номер едно е качил жената и децата си, за да им покаже от първа линия какво е холивудска каскада с пироефекти по личен негов сценарий.  Както се казва в една реклама: хайде, стига глупости, пише Каракачанов и добавя, че като вицепремиер по сигурността до преди две години няма как да не вземе отношениепо темата.

Няколко са аргументите на Каракачанов защо е пробита националната сигурност:

Първата е дързостта да посегнеш на човека, който ръководи системата, която се бори с престъпността. Престъпността на всички нива: от битовата на село до така любимата тема на ПП-ДБ – корупцията. Това е знак, че в държавата работят сили, които са достатъчно дръзки да покажат, че искат анархия, а не ред! И – както стана ясно вчера от неглижирането на ситуацията и даже нейното шаржиране от борците за ред и справедливост от ПП-ДБ – тези сили наистина целят да счупят държавата! Без никаква ирония.

Втората е притеснителният факт, че единствено ескортиращият екип и още няколко висши кадри от НСО знаят актуалния маршрут, по който се придвижва кортежът на главния прокурор. И при това – променен маршрут в последния момент, както става ясно от данните, които бяха изнесени. Това е детайл, към който разследващите трябва да се отнесат с особено внимание.

Третото е внушението, което се прави към обществото. След като главният прокурор и семейството му не могат да бъдат предпазени, то какво остава за обикновените хора?

Според него през последните две години държава липсва и е видим резултатът от българския Майдан, който беше спретнат през 2020 г. Това, което е останало от институциите, е на ръчно управление от случайно попаднали в политиката или набутани от външни играчи субекти, чиято основна амбиция е не да изграждат нова държава или да правят реална промяна, а да реализират собствените си болни политически и икономически амбиции чрез създаване на хаос и насаждане на омраза и страх, посочва Каракачанов.

Тези хора, които дори в такъв момент не могат да застанат заедно зад държавните институции, искат само и единствено власт на всяка цена. Но какво реално постигат, риторично пита той.

С поведението си те окончателно объркват и без това разединеното общество и дават кураж на всички олигархически, криминални и корупционни схеми и групировки. Сигналът, който им подават чрез безотговорното си поведение, продиктувано единствено от стремеж да се наложат и да сменят личността на позицията главен прокурор, е, че вече всичко незаконно, пошло и деструктивно, може да бъде оправдано и официализирано в България, категоричен е бившият вицепремиер.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени