Connect with us

Гербери

Борисов с първи коментар по горещите теми! Ето от къде се включи

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо във фейсбук. Борисов в момента е в Разград, за да участва в празнуването на паметта на Цар Борис Покръстител. В едноименния храм днес там бе отслужена света литургия.

Там той коментира горещите теми в държавата. 

Атентатът срещу главния прокурор Иван Гешев

„Атентат срещу, който и да е човек е зловещо нещо, особено след взрив. Знаете аз съм потърпевш. Знам какво е, навремето взривиха Цветелина. Знам какво изпитват семействата.

В случая не съм запознат с разследването. Ще кажа че това е акт, който застрашава не само главния прокурор и семейството му, но и случайни минувач.

А що се касае по принцип, бих се реферирал към една книга на Алексей Петров, защото сутринта прелистих малко литература по темата и там най-ясно е обяснено що е то тероризъм, какви са му целите и задачите.

С две думи: създаване на хаос, страх, да накараш лице и група от хора, или цяла държава да се съобразят с друго мнение, с други приоритети. Искам да убедя всички, че това грозно събитие ще донесе лоши последици за България. Защото знам през 2019 година колко рабиотихме да извадим организирана та престъпност от Мониторинговия доклад“, каза Борисов. 

„Другата особеност , това още повече ни амбицира да довършим заедно с колегите в парламента, системната и правната реформа. Двете събития нямат нищо общо, защото те не са насочени към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава. Затова считам, че абсолютно му съчувствам на него и семейството му.

Това да се извърши пред съпругата му и особено децата, това е чудовищен акт, в същото време реформата ще продължи. Те няма да успеят да взривят реформата, която сме започнали“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

„След като могат да посегнат на главния прокурор, могат да посегнат на всички. Не искам да се вкарвам с технически детайли, защото следствието знае много повече, но бронята на колата го е спасила. 

След двете години хаос то явно става хаос навсякъде. Ще се върнем в 90-те години. След нелегалната чудовищна миграция, след подобни актове, много хора отвън ще се замислят, дали сме готови като държава. Надявам се това да подейства отрезвяващо на всички партии, че ако не се направи редовно правителство макар и за кракът периодт, ше има тежки последици във всяка сфера“, каза още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов коментира проектокабинета на ПП-ДБ

„В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа лошо. Но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът казва, че те не моагт да управялватъ сами. Те същото са го казвали и на нас, и на останалите политически партии.

От Денков разбрах, че той ще преговаря с всички партии, пожелавам му успех,. Смятам, че освен мен, други приятели те нямат. Редовен, стабилен кабинет може да има само в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители в комисиите, нека да довършат работата си, за да може кой на кого и с какво може да помага“, каза Борисов. 

„Благодаря на президента, че дава още време, защото имаме една чернова на правителство. Очаквам и другите партии да се произнесат. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти, като министри, аз мисля, че може да се случи. Още няколко дни търпение, мисля, че би било само добре за държавата. В този му вид няма как да има такъв кабинет. Първо са втори. А и малко са издадоха днес, интересни са ми разговорите с ДПС, с ИТН, с Възраждане“, добави лидерът на ГЕРБ. 

„Не казвам нито не, нито да. Знам, че този хаос в тази нарастваща престъпност, миграция и обедняване на хората, нищо добри не ни очаква. След 3-4 месеца резултатите от изборите ще са същите , но ще сме по-бедни, няма да има шанс за Шенген и еврозоната“, каза още той. 

„Аз поздравявам Кирил Петков за варианта, който представи. Но само да пуснат Асен Василев, или ще го отстрелят, или ще го взривят, или нищо.

Единственият приятел на ПП се казва Бойко Борисов. И не е коректно да сложат Никола (ей това момче) за премиер, а аз да съм вице.

Същото е и с Денков. Ако скритият премиер е Асен Василев, защо слагат Денков?!“, коментира още той.

Запитан какво би било предложението на ГЕРБ за премиер, той заяви: „Ще дойде време и за това. Ние имаме да разискваме с ПП-ДБ по няколко още важни сегмента от програмата. Ако ще има тяхно правителство, въпросът ви е излишен“.

„Нека видим какво ще постигнат със Карадайъ, Слави Трифонов, Нинова и Костадинов. Всяка партия трябва да покаже каква отговорност ще поеме“, заяви Бойко Борисов. 

Най-четени