Connect with us

Нюзрум

Плевнелиев избухна: Искам да видя реакцията на ПП, Лена е популист

Published

on

Искам да видя реакцията на ПП в този момент. Тези, които ръсеха омраза. Това заяви президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев по повод атентата срещу главния прокурор Иван Гешев и реакцията на политическите сили.

„Единственият, който имаше коментар, бе Лена, която се осъмни. Ако сте демократ, излизате и проявете солидарност, ако сте популист – ще направите това, което те правят. Коментари за тяхната група от клиенти. Това, което тя прави“, коментира Плевнелиев в ефира на bTV.

„Това е една ужасяваща атака, която е нечовешка и се обръщам към всички да си дадат сметка какво се е случило, трябва да се сплотим и да изобличим извършителите. Никой не гледа на страната ни като нещо добро. Миналата седмица, бях на икономическият форум в Делхи. Там трима министър председатели на Гърция, Албания и Косово определиха България като неуправляема, изпаднала в хаос, държавата която няма добро име и репутация“, посочи още той.

Плевнелиев коментира и политическата обстановка в страната.

„Още няколко дни трябват и може да се поздравим с успех“, смята той.

 „Избори не може да има и през юли, хората ще побеснеят. Не може да има и три в едно избори с референдум“. Това коментира.

По думите му е необходимо да има програма поне за година напред.

„Не смятам, че трябва да има избори две в едно, или три в едно с референдум през местните избори. Ако ще се правят избори две в едно, нека да е със следващите европейски. Там има много голям смисъл да се закачи и референдумът на „Възраждане“, каза още Плевнелиев.

Според него има два хода за първия мандат – програмно политическо правителство или програмно експертно правителство.

От една страна Бойко Борисов, но и Кирил Петков. Не само Борисов, но и Кирил Петков. Нека не забравяме, че единственият акт на Държавния департамент на САЩ за 2022 г. за неспазване на върховенството на закона в България е за незаконния арест на Борисов“, припомни Плевнелиев.

Или ще направят правителство, или ще извършат колективно самоубийство“, прогнозира той и добави: „Много бих се радвал да има кабинет, в който двата антигонистични блока могат да направят общо правителство като при Димитър Попов“.п

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени