Connect with us

Timeline

Скандален депутат от ПП-ДБ заплаши писателка, заради пост във Фейсбук

Published

on

Депутатът от ДБ Манол Пейков заплаши да спре да издава писателката Бойка Асиова заради „политическите ѝ позиции“. Той сподели в социалните мрежи позиция на издателството Жанет-45 по този повод.  Ето какво разказва нейната дъщеря, журналистката Ирина Асиова за случилото се.

За тези от вас, които сега почват сериала… издателство “Жанет 45” в лицето на Манол Пейков се разграничи от политическите убеждения на майка ми Бойка Асиова, заради факта, че споделяла постове на Волгин и други “про-путински глашатаи”.

На следващия ден майката на Манол Пейков, Божана Апостолова, прие майка ми в дома си в Пловдив, а издателството домакинства на среща с пловдивските читатели по повод новата й книга “Благ мехлем”.

Аз, на свой ред, в пост благодарих на Божана за гостоприемството и изразих ясно мнението си относно акта на “разграничаване” на Пейков. Малко по-късно на лични съобщения той ми изпрати заплашително послание, че ако не сваля поста, ще има последствия.

И моя отговор до Манол Пейков, който му изпратих на лични:

Досега стисках зъби заради моята и твоята майка. Не исках да ги огорчавам на стари години след всичко, което изградиха заедно. Но сега не просто няма да сваля поста си, а ще направя screenshot на твоето съобщение и ще го постна, за да видят всички какъв смешен изнудвач и жалък страхливец си. Щял да прекрати отношенията си с мен?! Ние никога не сме имали отношения, драги. Аз не забелязвах твоето съществуване, до онзи позорен пост срещу майка ми.

Щял си да прекратиш отношенията си с нея? Отношения имат твоята и моята майка, и екипът от изключителни професионалисти в издателството, които от 20 години обгрижват с огромно уважение и любов таланта й. Ти не си чел една дума от майка ми. Ти дори не си чел онези У-Ж-А-С-Н-И репостове на Волгин. Иначе щеше да знаеш, той всъщност е един. С 3 лайка от декември миналата година.

Просто в твоята болна секта си нямат друга работа освен да дебнат и да докладват. Доносническа България! Да казвам ли от кой е прякорът?

А ти понеже сам беше изправен пред съда на Праведниците от седмия ден за глупостите, които беше надрънкал за руския превод на Господинов и за малоумното участие на Тео Ушев в Московския фестивал и реши, че най-безболезнено ще е да нахраниш разярената тълпа с Бойка Асиова. Бе, ти акъл имаш ли, бе, Маноле?

Да беше отворил профила на Бойка Асиова да видиш “особено опасните” постове. Нищо не е трито. Всичко си е там. Срещите с читатели из цялата страна, опашките за автографи, песните на баба ми, рецепта за капама, снимки на щъркели и цъфнали дръвчета, истории… и грейналите лица на всички тези хора, които я чакат като благ мехлем. Това е опасната Фейсбук дезинформаторка Бойка Асиова.

А сега да ти кажа кое всъщност е страшното, позорното, подлото и гнусното! Ние разчитахме на вас, силите на доброто. Аз си драх дрехите на барикадата. Посветих 3 години от живота си, вярвайки, че нещо може да се промени на тая клета територия. Че най-сетне са се намерили едни смели хора с кауза, които да се опълчат срещу силите на злото. Бойка Асиова ли ти е голямото зло, тя ли ти е осквернителят на цивилизационните граници, тя ли си натъпка чекмеджето с кюлчета?

Какво стана с борбата срещу корупцията, какво стана с изчегъртването, къде са ви разследванията, разкритията за завладяната държава и чудовищните схеми. Ще ти кажа къде са… В късопишието ти са!

Да си налягаш парцалите, защото аз гласувах за твоята партия, за да бориш истинското зло. Ти си мой служител, ти получаваш заплата от моите пари. И аз не съм те пратила там да ми правиш смешки. Опичай си акъла, дърдорко, че Бойко ще ви изпраска с 200, докато ми киснеш във Фейсбук и пускаш колажи на Късопишков. И тогава от тая изпепелена земя и пепел няма да остане!

Най-четени