Connect with us

Нюзрум

Нинова заговори за раздор в парламента, БСП се готви за среща

Published

on

БСП ще отиде на среща, с която и от двете първи сили в Народното събрание (НС) ги покани. Това обяви лидерът Корнелия Нинова.

БСП и нейните симпатизанти отбелязват Деня на труда с различни мероприятия в цялата страна. Както всяка година, социалистите празнуват в Борисовата градина в столицата с митинг-концерт.

Пред журналисти Нинова коментира, че общата управленска програма е заявка за общо управление. Смущаващо обаче било, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отказват да се подкрепят една друга.

„Тоест правят управленска програма за правителство, което не може да се случи. Ще ги изчакаме още малко”, каза Нинова.

И потвърди, че БСП ще отиде на среща, ако бъде поканена, от която и да е от двете първи сили в НС. След това обаче ще има допитване до партията.

„Твърде е сложна ситуацията. Има нужда от правителство. Но ние имаме и различия. Затова ще отправим допитване до партията”, каза Нинова.

„Мисля, че ще имаме комисии сега тази седмица”, каза лидерът на БСП.

„Преговорите за съставяне на мнозинство забавят разглеждането на бюджета. От друга страна нито една партия в НС не подкрепя предложения от служебното правителство бюджет.

Това означава, че няма да бъде приет. Или ако бъде приет на първо четене, ще е с много поправки между първо и второ четене”, коментира Нинова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени