Connect with us

Гербери

Разнобой зад гърба на Борисов! Ето кой иска „Промяната“ и кой не

Published

on

Голям разнобой в ГЕРБ зад гърба на лидера Бойко Борисов лъсна вчера. Два лагера ясно се очертаха.

Единият – с изразител Делян Добрев, е категорично против управление с „Промяната“. Другият, начело с Борисов и Росен Желязков е за споделена отговорност в управлението. 

„Аз лично не искам да управлявам с ПП и ДБ. Не виждам с какво те могат да допринесат в един кабинет“, заяви пред БНР Делян Добрев. На това мнение били още Томислав Дончев и Тома Биков, издават от партията на Борисов.

Младен Маринов също е против колаборация с „Промяната“, особено ако МВР-шеф е ген. Атанас Атанасов. Никога няма да го допуснем, ще има протести в системата, заканвал се Маринов в групата на ГЕРБ, пише „Стандарт“.

По думите на Делян Добрев през последните две години сме видели на какво са способни „Промяната“.

„Имаме рекорден брой бързи кредити за всички времена. Положението е трагично. Не виждам варианти, в които ние бихме могли да си сътрудничим. Техните политики са грешни“, отбеляза Добрев.

ПП и ДБ са много объркани, защото не виждам как ще обяснят на своите избиратели, че изработват управленска програма с ГЕРБ, каза Добрев. И допълни:

„По време на цялата кампания обясняваха ,че сме лошите и трябва да останем извън властта. Сега използват ГЕРБ, за да се докопат до властта. Това е много шизофренно поведение. Не може да спечелиш 600 хиляди гласа на база на тази реторика и след това да стоиш на една маса и да правиш съвместни пресконференции. И това ако не е измама?“.

За разлика от Делян Добрев, аз смятам, че Асен Василев може да бъде министър на финансите, заяви в същото време Росен Желязков, председател на 49-ото НС.

„Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност“, заяви Желязков пред бТВ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени