Connect with us

Гербери

Разнобой зад гърба на Борисов! Ето кой иска „Промяната“ и кой не

Published

on

Голям разнобой в ГЕРБ зад гърба на лидера Бойко Борисов лъсна вчера. Два лагера ясно се очертаха.

Единият – с изразител Делян Добрев, е категорично против управление с „Промяната“. Другият, начело с Борисов и Росен Желязков е за споделена отговорност в управлението. 

„Аз лично не искам да управлявам с ПП и ДБ. Не виждам с какво те могат да допринесат в един кабинет“, заяви пред БНР Делян Добрев. На това мнение били още Томислав Дончев и Тома Биков, издават от партията на Борисов.

Младен Маринов също е против колаборация с „Промяната“, особено ако МВР-шеф е ген. Атанас Атанасов. Никога няма да го допуснем, ще има протести в системата, заканвал се Маринов в групата на ГЕРБ, пише „Стандарт“.

Advertisement

По думите на Делян Добрев през последните две години сме видели на какво са способни „Промяната“.

„Имаме рекорден брой бързи кредити за всички времена. Положението е трагично. Не виждам варианти, в които ние бихме могли да си сътрудничим. Техните политики са грешни“, отбеляза Добрев.

ПП и ДБ са много объркани, защото не виждам как ще обяснят на своите избиратели, че изработват управленска програма с ГЕРБ, каза Добрев. И допълни:

„По време на цялата кампания обясняваха ,че сме лошите и трябва да останем извън властта. Сега използват ГЕРБ, за да се докопат до властта. Това е много шизофренно поведение. Не може да спечелиш 600 хиляди гласа на база на тази реторика и след това да стоиш на една маса и да правиш съвместни пресконференции. И това ако не е измама?“.

За разлика от Делян Добрев, аз смятам, че Асен Василев може да бъде министър на финансите, заяви в същото време Росен Желязков, председател на 49-ото НС.

Advertisement

„Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност“, заяви Желязков пред бТВ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени