Connect with us

Гербери

Красавица от ГЕРБ взриви ефира: Имаме сериозна близост с ПП-ДБ и дори почти пълни съвпадения

Published

on

„Мисля, че сме далеч от точката на замръзване. Разговорите и работата на работните групи продължават. Има сериозна близост в политиките на двете коалиции и дори почти пълни съвпадения”.

Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова по БТВ, по повод опитите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се споразумеят за съставяне на редовен кабинет.

„Към момента водените разговори са конструктивни. Трябва ясен план с разписани срокове, начини за финансиране и насоки за извършване на отделните дейности. Важно е да се разберем как ще управляваме държавата занапред, защото случилото се през последните две години се харесва на малцина”, коментира още Кирова.

Тя бе категорична, че политиката не трябва да е упражнение, а занятие.

Кирова коментира и твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ са „изпуснали контролирано” списък с имена на евентуални министри, за да ги „чекират”.

„Увериха ни, че това не е вярно. Надявам се да е така, защото не сме в детската градина, за да си играем и да се тестваме. Имената, които се предлагат за проектокабинет с втория мандат, трябва да се обсъдят на лидерска среща, да се проведе сериозен дебат, да се поставят на масата конкретни задачи”, заяви Кирова.

Тя бе категорична, че единственото логично решение е и ГЕРБ-СДС да има министри в евентуалния бъдещ кабинет, тъй като е първа политическа сила според резултата от предсрочния вот на 2 април. Според Киров трябва да бъдат създадени и механизми за взаимен контрол между представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във властта.

Заместник-председателят на парламента поясни, че от нейната партия не са поставяли ултиматум, а са отправили призив към ПП-ДБ да представят свой проектокабинет до неделя.

Най-четени