Connect with us

Нюзрум

Топ политоложка изненада всички! Хвърли бомба за нова партия, която ще промени играта

Published

on

Доста любопитен политически анализ на топ политолог за ситуацията в страната.

Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нищо общо, а различията не дават възможност за договаряне. Двете политически формации се различават по произход, ценности и цели, каза политическият психолог проф. Антоанета Христова.

ГЕРБ тръгна от популистка партия и премина през много етапи на развитие, а когато „закачи“ СДС на ревера показа на всички, че се позиционира център – дясно в политическия спектър.

Според нея началото на ПП-ДБ е свързано с наследници на хора, които са били добре представени в обществото преди демократичните промени през 1989 г. Те са научени да правят кариера на спокойно и подадено, без да се води битка за реализация.

ПП-ДБ търпи развитие, което вече изтласка дясно ориентираната „костовистка“ част от ДСБ и там останаха представители с ляво политическо мислене, което ги сближи с Христо Иванов и ДБ, твърди политическият психолог.

В обстановка на международна и вътрешна политическа несигурност се налага у нас да се създаде кризисно управление, което не предполага игра на опозиция.

Тя прогнозира, че в следващите месеци ще станем свидетели на опит за нова лява политическа формация свързана с президента Румен Радев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени